einar moegelmose EINAR MØGELMOSEs historie
født 19.06.1904 - død 26.01.1981

Einar den ældste søn går i maskinlære, men da hans mester emigrerer til Canada med hele familien, der også indbefatter datteren, som Einar kærester med, rejser han med. Desværre går mester fallit og rejser hjem igen. Einar bliver imidlertid i Canada og familien mistede i mange år kontakten med ham.

Ifølge Elsie arbejdede han som maskinist hele sit liv. I begyndelse boede han i Sackatchewan, hvor han fik et stykke jord på 5 acres til landbrug. Jorden skulle ryddes og bearbejdes inden for fem år, men da han var nødt til at arbejde fuld tid for at have råd til mad og tøj, var der ikke meget tid tilovers til jorden. Han nåede aldrig at fuldføre arbejdet med jorden og måtte give den tilbage til regeringen. Han var meget skuffet, men fortsatte sit arbejde som maskinarbejder. Her mødte han sin første kone Elise Riguidell og giftede sig med hende i midten af 30'erne. De slog sig ned i Prince Albert indtil 6 mdr før Elsie blev født, hvorefter de flyttede til Vernon i British Columbia i 1945.

einar og betty moegelmose

Einar skaffede et stykke jord i udkanten af Vernon, hvor også hans svoger købte jord ved siden af hinanden og byggede i fællesskab et hjem til hver familie. Hans kone døde af et hjertestop i 1957, efter at hun havde været syg længe. Elsie var bare 12 år og Einar kunne ikke både passe arbejde og en teenage pige, så Elsie blev sat i pleje hos sin tante og onkel i Vancouver.

Et år senere giftede Einar sig med Betty, som var i familie med Elsies tante. Hun var netop blevet enke og alene med to piger. Einar mente at de to familier ville kunne klare sig fint sammen, men hans tidligere kones familie mente ikke det var en god ide og insisterede på at beholde Elsie, som i mange år ikke havde kontakt til sin far. Hun så ham først igen da hun var 21.

Einar havde sit eget auto værksted i en periode, men synes at han fik mere ud af at arbejde for et mere etableret firma. Han arbejdede i det samme firma i 26 år indtil han blev 65 og måtte gå på pension. Først efter krigen kom han hjem på besøg. Einar døde og blev begravet i Danmark på Hallund kirkegård i 1981 i forbindelse med et familiebesøg.